Flemming B. Olsen

Flemming B. Olsen

Debat og information

VELKOMMEN.
Jeg ønsker at debattere: Hvilken effekt har lektiearbejdet på undervisningen og hvilket udbytte har elever af arbejdet med lektier? Kan det traditionelle lektiearbejde afløses af andre arbejdsformer med større udbytte? Hvilke læremidler er gode at anvende i undervisningen?

Lektier, en aktuel debat

LektierPosted by Flemming B. Olsen Thu, December 27, 2007 11:05:25


Lektiefri undervisning
I de sidste par år har man i mange skoler og skoleformer diskuteret om eleverne skal lave deres lektier i skolen frem for derhjemme. Senest, og for første gang i Dk, førtes denne diskussion på ministerniveau - i forbindelse med om lektiecafeer skal være obligatoriske i folkeskoleloven.

Flere forsøg i de de seneste år har påvist at der er en gavnlig effekt ved ikke at give lektier for, men ved at integrere dem i skolen. Der er spor der peger på at eleverne bliver gladere ved at gå i skole, får højere karakterer og er mere aktive i undervisningen. Desuden har eleverne en mere lige tilgang til skoledagen, der ikke er forskellige forberedelsesniveauer. Dertil kommer at lærerne bliver gladere for deres undervisning.

Den lektiefrie undervisnings gavnlige effekt kan forklares - og jeg uddyber gerne. Som det kan ses i blokken her holder jeg foredrag og workshops på skoler både indenfor ungdomsuddannelserne og på folkeskoler.

  • Comments(5)//www.flemmingbolsen.dk/#post1